vrijdag, augustus 26, 2005

 

Short trading op de beurs

Short trading
In Europa is het verkopen van aandelen die je niet in bezit hebt geen gewoonte. Het kan nu al wel bij een aantal brokers, maar populair is het niet. Dat ligt anders in Amerika. Daar wordt zelfs bij het kopen van aandelen door de kopers vooraf gekeken naar de omvang van de bestaande short positie in die aandelen. Immers, iedereen die short gaat heeft er een reden voor. De laatste jaren is gebleken dat heel wat grote short posities met een zeer legitieme reden waren op gebouwd en het aantal boven water komende beursschandalen heeft heel wat shorters een vermogen opgeleverd.
Kortom, short traden zou ook voor de Europese belegger belangrijk moeten zijn en zeker nu de AEX een top lijkt te hebben gemaakt.
Nu blijft alleen de vraag, zou je dan gaan traden in het toch wat beperkte Europa of is het slimmer om het op te pakken in Amerika, daar waar ook de instellingen er veel beter op ingesteld zijn?
StockTradingExpert gaat voor het laatste. Onze Long & Short trading service geeft tips voor Amerikaanse aandelen waarin long of short gegaan kan worden. We doen dat met een broker die daar volledig thuis in is en u alle mogelijke faciliteiten zal bieden.
Kortom, is het niet eens tijd ook te verdienen als de beurs omlaag gaat?
www.stocktradingexpert.com


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?