woensdag, april 20, 2011

 

Eén wereldmunt

Met de verdere val van de dollar en de Amerikaanse staatsschulden wordt het steeds duidelijker dat de wereld sneller dan Amerika lief is, wel eens kan gaan voor die ene wereldmunt.

Is dat een route die we moeten willen lopen?

Er is immers niet één economie. Bij één wereldmunt zal het geld stromen naar waar het het makkelijkst verdient kan worden. Ik geloof er dus niet in dat er één munt komt. Er komt echter wel een vervanging voor de dollar en alle andere munten gaan daar aan gehangen worden.

Het vervult me echter met angst.

Amerika leek zo'n net land en leek de wereld met respect te benaderen. Het bleek alleen een imago te zijn. Amerika heeft de wereld bedonderd omdat ze haar munt opdrong terwijl ze zelf niet de discipline had om de hoeveelheid dollars in toom te houden. De wereld kocht dure dollar die Amerika uit lucht verzon. Amerika leefde er goed van.

Een nieuwe wereldmunt zal nieuwe eigenaren kennen. Het IMF en de Wereldbank (eigenaren zijn de grote bankiers van deze wereld) staan te trappelen om de nieuwe munt te mogen uitgeven. Niet een land wordt dan eigenaar van de wereldmunt, maar de bankiers worden dat.
Dat zou nog veel erger zijn, want de bankiers hoeven zich helemaal bij niemand te verantwoorden. Ze doen immers gods werk en voelen zich als vertegenwoordigers van god op aarde.
In godsnaam, geef bankiers niet die macht!

Eén wereldmunt, maar dan wel één in harde valuta. Gedekt door iets concreets. Goud is een mogelijkheid. Er zijn meer mogelijkheden. Als die nieuwe 'wereld' munt maar in te wisselen is voor iets 'echts'. Fiat geld is rampzalig, daar moeten we van af. Fiat geld geeft de eigenaren de kans er meer van te verzinnen. Daar worden ze zelf rijker van, terwijl alle anderen er de dupe van zijn. Immers, uw spaargeld en uw pensioen in fiat geld is onderhevig aan inflatie en inflatie is diefstal van die personen die gedwongen zijn hun vermogen in fiat geld aan te houden.

Eén wereldmunt is er in feite al. Goud bestaat namelijk al langer. U en ik zullen moeten afdwingen dat bankiers en de politiek goud als basis gaan zien. Goud, maar ook andere edelmetalen zoals Zilver, kunnen prima dienen als basis. Het mooie is, het kan als fysiek metaal niet bijverzonnen worden. Helaas is het wel mogelijk gebleken er papieren versies van te maken. Daar zal in de toekomst nog wel een keer een ramp mee gaan gebeuren. Immers al dat papieren goud en zilver is niet gedekt en is daarmee ook een soort fiat geld geworden.
Ik raad u af om uw vermogen in fiat geld te bewaren en om het in papieren goud en zilver te bewaren. Ik ben dan ook geen voorstander van ETF's in goud en zilver, turbo's, futures en andere door de banken verzonnen manieren op via papier zogenaamd in goud en zilver te handelen. Zoals gezegd, daar komt nog eens een ramp van.

Tom Lassing
www.beursbox.nl
www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?