woensdag, maart 30, 2011

 

Het oude liedje bij Philips

Later deze week zal Kleisterlee het veld gaan ruimen en zal Frans van Houten het stokje overnemen. Het is dan ook geen verrassing dat Philips nu net rond die wisseling aan de top even de lijken uit de kast haalt. Het bleek deze week het televisieproductie lijk te zijn. Er werd een groter verlies dan ooit gerapporteerd. Daarmee wordt het voor Frans makkelijker om even met de botte bijl veranderingen door te voeren.
Het is niet voor de eerste keer dat Philips dit zo doet. Ook de administrateurs bij Philips worden de beste ter wereld genoemd, omdat ze prima met posten kunnen schuiven om eea zo goed mogelijk uit te laten komen. De tegenvaller nu dus melden en misschien zelfs wat aandikken door met wat postjes te schuiven is even schrikken voor beleggers, maar dat gaat allemaal wel goed komen. Frans gaat mooie dingen bij Philips doen en een verrassing was dit voor de Philips top allerminst. Ik verdenk ze er zelfs van dat ze een draaiboek 'nieuwe CEO' in de kast hebben liggen en gewoon volgens de procedures aan het werken zijn.
Frans moet immers even zijn stempel kunnen drukken en even zijn spieren tonen, zodat niemand binnen Philips het nu in zijn botte hersens krijgt om de nieuwe CEO tegen te gaan werken.


Tom Lassing
www.beursbox.nl
www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?