dinsdag, april 13, 2010

 

Kan je me uitleggen hoe dit werkt

Heel wat mailtjes die ik krijg komen daar op neer. Veel van de vragen worden dan beantwoord op www.beursbox.nl of in de Beursbox nieuwsbrief, maar wat er bij mij overblijft is de vraag of beleggers niet veel te snel ergens in beleggen, terwijl ze nog maar 5 minuten geleden de uitleg gekregen hebben.
Iedereen heeft maar haast, maar de beurs is morgen ook open en als u denkt dat u morgen dood kan zijn, dan heeft vandaag beleggen ook geen zin meer.
Kortom, doe het eens wat rustiger aan en leer nu eerst eens rustig hoe zaken als aandelen, opties, turbo's, ETF's etc. werken.
Wat de laatste crisis ons heeft geleerd, is dat veel producten zo ingewikkeld zijn geworden dat eigenlijk iedereen het overzicht verloren heeft. Zelfs banken van naam namen posities in die ze in feite niet begrepen. Te gek voor woorden, maar zelfs de grootste banken waren bang een winstje te missen.
In dat geval waren het de managers die bang waren een bonus te missen, maar in feite was het niet veel anders dan bij veel particuliere beleggers die lezen over fantastische winsten en dan al de markt inspringen zonder dat ze kunnen zwemmen.
Die fantastische winsten zijn er alleen voor beleggers die precies weten wat ze doen. Reken er maar op dat ingewikkelde producten zo zijn gemaakt om iedereen die niet precies van de hoed en de rand weet op een zo effectief mogelijke wijze van zijn of haar geld af te helpen.
Volg eerst een cursus en pas als je echt alles begrijpt, doe dan de eerste belegging. Niet eerder.
De cursuskosten ga je als belegger snel terugverdienen.
Francois Franken gaat nu Nederland en Belgiƫ rond met zijn mini-seminars. Investeer eens een avondje. Het kost u slechts 25 euro. U leert er al iets wat een leven lang meegaat.
Kijkt u hier verder: http://www.beursbox.nl/affiliate/miniseminar.html


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?