donderdag, december 31, 2009

 

Van den Ende van claim af

Met het bedrijf Living City wilde Joop van den Ende niet alleen theaterproducties maken, maar hij wilde zelfs de theaters zelf gaan bouwen.
Er stond een groot project op de Zuidas in Amsterdam op stapel.
Totdat er fraude verdenkingen kwamen tegen de joint venture partner van Van den Ende.
Resoluut nam Van den Ende het besluit om de zaak te kappen. Keihard, geen compromissen.
Een man naar mijn hart, want hoe vaak gaat het niet fout omdat ondernemers stapje voor stapje in een fraude zaak worden getrokken, tot daar simpelweg zonder reputatieschade niet meer valt uit te komen. Joop van den Ende deed het enige juiste en dat was kappen op het moment dat bleek dat de verdenking tegen zijn JV partner wel eens terecht kon zijn.
Makelaar AFR Vastgoed was niet blij. Die had miljoenen kunnen verdienen als de deal doorgegaan was. Het was niet de schuld van AFR dat de deal niet doorging. Althans, dat stelt AFR, maar haar directeur is vervolgens wel één van de verdachten in de vastgoed fraude zaak die nu in Nederland speelt.
De rechter moest er aan te pas komen om te bepalen of Van den Ende schadeplichtig was. De rechter heeft een heel duidelijke uitspraak gedaan en dat is dat Van den Ende geen cent hoeft te betalen.
Hulde voor dit standpunt van de rechter en nogmaals hulde voor Van de Ende die blijk geeft een keiharde zakenman te zijn, maar wel een met heldere standpunten en grenzen.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?