dinsdag, oktober 27, 2009

 

Citi België in opspraak

Volgens Sp.a vertegenwoordiger Hans Bonte is Citi van plan om Citi België te verkopen, om zo een claim van 4000 klanten te voorkomen. Er is namelijk een rechtszaak gaande, waarbij de eis neergelegd is dat Citi België 4000 klanten schadeloos stelt. Die klanten waren het slachtoffer van het faillissement van Lehman Brothers.
Volgens het Belgische parket had Citi nooit de Lehman producten op de Belgische markt aan haar spaarders mogen aanbevelen.
Door het faillissement van Lehman verloren de Belgische klanten samen 128 miljoen euro. Citi had haar spaarklanten voorgehouden dat Lehman producten net zo veilig waren en meer zouden opleveren. Citi leek dat vooral te hebben gedaan omdat ze er zelf zeer grote premies mee verkreeg. De klant werd volgens het parket duidelijk op het tweede plan gezet. Het ging puur om de winst van Citi. Tevens lijkt Citi met deze actie te hebben willen voorkomen dat Lehman failliet ging. De bank was daarmee heel goed op de hoogte hoe het er bij Lehman bijstond.
Het parket heeft Citi België daarom gesommeerd om 4000 klanten schadeloos te stellen.
Overigens hebben nog niet alle gedupeerden zich gemeld. Als u dus iemand kent die gedupeerd is, laat die zich dan bij het Brusselse parket melden.

Tom Lassing

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?