woensdag, juli 22, 2009

 

Opvallende stijging

Wat opvalt aan de huidige beurs stijging, is het feit dat blijkbaar niet veel mensen er nog serieus in geloven.
Kijk ik namelijk naar de 'far out of the money' put opties, dan worden die verhoudingsgewijs amper in koers bijgesteld, ondanks de Black & Scholes berekening die er in theorie onder ligt.
Ik heb het dan over zeer langlopende far out of the money opties.
10 punten voor de AEX bleken voor een bepaalde 2013 serie slechts twee dubbeltjes verschil te maken. Dat terwijl de rit daarvoor, die ook tien punten betrof, voor de opties bijna een euro aan premie scheelde.
Dat doet me geloven dat de huidige stijging van de beurs weliswaar heel welkom is, maar dat niet veel beleggers er daadwerkelijk ook geloof en vertrouwen aan hechten. Kortom, het is allemaal wat 'gemaakt'. Ook de omzetten in die opties zijn namelijk vrijwel weggevallen. Beleggers geloven simpelweg niet dat de huidige stijging 'echt' is.
De beurs heeft altijd gelijk, want die stand van de index staat er ook echt, maar of we moeten nog even wennen aan die realiteit, of de realiteit past zich vanzelf aan de beleving van beleggers aan. Die beleving zegt nu nog dat we een AEX van ergens rond de 260 zien. Daar wil men wel op handelen. Nu op 270 kijkt een ieder liever de kat uit de boom.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?