dinsdag, oktober 16, 2007

 

Overnames problematisch

Tot de subprime crisis zagen we iedere dag in de pers wel berichten over overnames. Hoewel vooral in Nederland dit feest gewoon doorgegaan is, met ABNAMRO, Getronics, Numico en Hagemeyer als recente voorbeelden, is het wereldwijd zo dat steeds meer eerder aangekondigde deals nu toch geen voortgang vinden. Vooral de Private Equity fondsen kunnen het geld er voor niet meer beschikbaar krijgen. Zo werd gisteren bekend dat de beoogde overname van PHH Corp nog altijd financieel niet rond is.
Blackstone had indertijd heel makkelijk aangegeven dat ze wel even voor geld zou zorgen, maar dat bleek achteraf gezien grootspraak. In de hype konden ze het maken, maar nu iedereen wakker is geworden houden ze de hand op de knip en ziet Blackstone ook banken afhaken.
Als Blackstone de eerste is die het opgeeft zullen ze een flinke boete moeten betalen. Het spel tussen de banken en Blackstone is nu vooral wie als eerste de handdoek in de ring gooit. Die moet namelijk de boete betalen en zal 'de schuld' van de mislukking moeten dragen.
De koers van PHH, dat voor 31,5 zou worden overgenomen, is nu terug naar $26,73.
Wie er nog vertrouwen in heeft dat het goed kan komen weet hoeveel er portentieel ligt te wachten. Met een K/W van 180 is PHH niet echt goedkoop te noemen. Dit was nu echt zo'n waanzin hype overname die nooit had mogen worden aangekondigd. De kans dat deze deal nog gaat plaatsvinden is naar mijn idee niet groot.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?