maandag, oktober 01, 2007

 

Hagemeyer hoger op overname gerucht

Het gerucht gaat dat er via Merrill Lynch een bod op Hagemeyer gedaan zal worden van 4 euro per aandeel. Het aandeel sloot vrijdag ruim 11% hoger op 3,24. Zou dus het gerucht kloppen, dan zit er nog wat leuks in het vat. Er is echter geen enkele bevestiging van te krijgen. Hagemeyer zegt dat ze zelfstandig wil blijven en de andere marktpartijen die potentieel koper kunnen zijn, ontkennen of laten niets horen.
Boze tongen zouden dus kunnen beweren dat partijen die baat hebben bij meer handel en hogere koersen dit gerucht in de markt brengen om er zelf beter van te worden. Immers, wie is de originele bron van dit bericht? Is dit niet markt of koers manipulatie? Of is het voorkennis, waarbij er mogelijk enkelen rondlopen die meer weten en het niet helemaal stil wisten te houden?
Hoe dan ook, dit is weer zo'n geval van 'gokken'. Leuk en spannend, maar realiseer u gewoon dat het gokken is en verwar het niet met beleggen of sterken nog, met investeren.
Als u wilt gokken is daar niets mis mee, maar als u uw rendement van uw beleggingen berekend, dan moet u een rendement op gokjes daar niet in betrekken. Hou die maar apart en kijk na een jaar hoeveel het u opleverde. Of gokken dan nog steeds leuk is, dat mag betwijfeld worden.
Hoe leuk het immers ook is om te gokken, de kern is toch steeds weer dat degene die de mogelijkheid biedt, structureel de enige is die op termijn winst maakt.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?