maandag, juni 06, 2005

 

Inspelen op de olieschaarste (10)

De lijst met potentieel interessante aandelen is weer flink langer geworden. Kijkt u hier naar de meeste recente bijgewerkte lijst.
http://www.beursbox.nl/2005/05/inspelen-op-de-olieschaarste-7.html

Hydrogenics Corp (Nasdaq NM: HYGS) http://www.hydrogenics.com/ is een maker en ontwikkelaar van schone energie oplossingen, waaronder fuel cells. Op 25 mei werd bekendgemaakt dat een Amerikaans gevechtsvoertuig voorzien zal gaan worden van hun fuel cell oplossing.
Ze maakten een record omzet van 12 miljoen over het eerste kwartaal 2005, mede omdat een overgenomen partij nu in de cijfers is meegenomen.

Helaas hield de recordomzet niet in dat ze nu ook winstgevend zijn. Het verlies over het eerste kwartaal kwam uit om ruim 12 miljoen....
Kortom, op dit moment is iedere dollar omzet ook een dollar verlies. Het mag duidelijk zijn dat dit geen gezond businessmodel is. Er is nog ruim 100 miljoen in kas, dus ze komen nog niet direct in de problemen, maar dat de zaak fundamenteel drastisch moet verbeteren is duidelijk.
Technisch zien we het volgende:
Recent werd de bodem van aug 2004 getest en tot op heden succesvol. Bij een slotkoers onder de 3,25 lijkt het me niet verstandig de aandelen aan te houden. Dat houdt in dat u daarboven wat mij betreft wel zou kunnen instappen. Wel moet u zich realiseren dat er nu niet echt een opwaartse beweging zichtbaar is. De laatste 30 handelsdagen zagen we 21 dagen waarbij de openingskoers hoger was dan de slotkoers. Hoger of lager ten opzichte van de dag eerder was 15 om 15. Met een slotkoers gisteren van 3,35 is de stop loss bijzonder dichtbij...

Tom Lassing
www.beursbox.nl<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?