donderdag, juni 02, 2005

 

Lege huls Management Share

Management Share staat nog op de beurs, maar is al lange tijd een lege huls. Wat is het nut van zo'n lege huls beursgenoteerd houden?
Ik heb de voordelen al vaker besproken, maar dan betrof het altijd Amerikaanse bedrijven. Nu is er een voorbeeld in Amsterdam te vinden.
De lege huls was namelijk bijna opgekocht door 'New LTV Networks' waarbij de oude aandeelhouders van Management Share dan uiteindelijk een klein percentage in LTV hadden verkregen. Voor LTV is zo'n omgekeerde overname in feite een goedkopere weg dan zelfstandig een beursnotering aan te gaan vragen. Voor LTV simpelweg een rekensom. Als ze meer dan 50% van een regulier beursnotering kwijt zijn aan Management Share, dan is het beter een goedkoper alternatief te zoeken.
De eigenaren van Management Share wilden meer en dus ging het feest niet door. Voor de laatsten is het te hopen dat er bedrijven bestaan die meer te winnen hebben bij een beursgang via deze weg. Als dat zo is, dan kan het ooit nog lukken. Zijn dat soort bedrijven er niet, dan zal de slapende toestand van MS nog heel lang kunnen gaan duren.
Voor beleggers met een engelengeduld is hier een kans. Als de koers van MS weer een bodem maakt, koop dan een lading van die aandelen. Het management zal heel waarschijnlijk op zoek blijven naar kandidaten. Als het ooit lukt kunt u er ten opzichte van de bodemprijs mogelijk met zelfs een vertienvoudiging van de koers mee weg komen. U moet echter wel op een bodem (dus rond de 30 cent) kopen... Tot dat moment.... wachten.

Tom Lassing
www.beursbox.nl



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?