donderdag, juni 02, 2005

 

Iedere dag beleggen, een beleggingsmethode

Tom Lassing www.beursbox.nl

Het is mogelijk om als belegger feitelijk iedere dag een nieuwe positie in te nemen, ondanks bijvoorbeeld gisteren een winstname op een eerdere positie in dezelfde richting.
U zet als belegger een positie in met een stop loss op een bepaald punt. Kom je daar op, dan sluit u de positie, gaat de beurs de goede kant op, dan profiteert u mee middels een trailing stop loss. Wordt die trailing stop loss geraakt, dan jammer, sluiten en de volgende dag nieuwe kansen, nieuwe ronde. Zo'n trailing stop loss kan bijvoorbeeld 1,5 AEX punt zijn.
Stel even entry op 370,00. We zetten omhoog in.
Stop loss na instap zetten we altijd op 1 punt, bij een long positie in dit geval dus op 369,00.
Het gaat vandaag goed, de beurs stijgt. Zodra de index boven de 371,51 (+1,51 ten opzichte van entry) is gekomen gaat de trailing stop loss in. Op dat moment is die 370,01.
De beurs stijgt of daalt die dag verder niet, dus wordt deze positie behouden.
De volgende dag opent de index op 370,8. De stop loss blijft liggen op 370,01.
Stel even de AEX stijgt die dag naar 373, dan is de trailing stop loss opgeschoven naar 371,5. Komen we daar dus gedurende de dag toch onder, dan sluiten we voor die dag de positie.
De volgende dag weten we wat Amerika deed en zetten we opnieuw in, met een nieuwe stop loss op -1 ten aanzien van de instap.
Deze methode zou voorkomen wat mij nu overkwam, namelijk dat ik na een eerdere winstname nu verder in de toch voortdenderende trend volledig buitenspel sta.
Als je als belegger de dag na de sluiting van de vorige positie weer instapt moet je je dan wel realiseren dat het ook kan gebeuren dat het een aantal dagen achter elkaar verkeerd kan gaan.
Als u te vaak verliesgevend de stop loss moet gebruiken, dan moet u gaan kijken of u het entrypoint kunt verbeteren. Zo ben ik zelf geen voorstander van voor 10:00 uur instappen. Als het niet moet, dan doe ik dat liever niet. Daarnaast is het goed te weten dat 70% van de dagen de beurs positief gestemd is.... Als u dus vwb een richting gokt, gok dan positief.
Misschien maak ik er ooit nog eens een echte methode van.... wie durft er de eerste ervaringen mee op te gaan doen?

(Denkt u eraan, oplossingen moeten er komen voor gap openingen die achter de stop loss niveau's vallen. Mijn voorstel is om dan met een 1 punt stop loss vanaf de openingskoers te werken. Zet de verkeerde beweging door, dan kappen die hap. Eventueel kunt u, als u het geld en de discipline hebt, pas om 10:00 kijken wat de stand van zaken is. Dan nog onder stop loss, dan sluiten. Dit heeft mijn persoonlijke voorkeur.)<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?