maandag, maart 12, 2007

 

Onafhankelijke beursinformatie

Het is tegenwoordig zo dat als iemand, ook u!, een stukje schrijft waarin een beursfonds uit Europa genoemd wordt, u daarbij moet aangeven welke positie u zelf in dat fonds heeft EN of u wordt betaald om dat stukje te schrijven.
Dat is volgens de AFM nodig om lezers duidelijk te maken welke waarde een stukje tekst heeft. Gezien het stukje hierboven een prima middel om spam dwars te zitten, want als u weet wie het stukje schreef en of deze persoon een bepaald belang heeft, dan kunt u inschatten of het een reƫel stukje tekst is.
Per artikel moet dat, maar als u een hele site opzet, dan ineens hoeft dat niet. Zo is bijvoorbeeld IEX.nl van een groot optiebedrijf (IMC). Bijna niemand die dat weet, want gewag wordt er op de site niet van gemaakt.
Beursonline.nl is van Wijs en Oostveen. Prima site, maar net als op IEX wordt nergens duidelijk dat de site het bezit is van een beursbedrijf.
Als de AFM dus serieus is in het feit dat de consument duidelijk moet worden gemaakt van wie iets afkomt, dan zou naar mijn idee ook op sites duidelijk moeten worden gemaakt welke eigenaren er (in)direct in zitten.

Beursbox.nl maakt deel uit van Pro Gain BV KvK 30165521. Pro Gain BV is geen beursbedrijf en heeft ook geen afspraken met beursbedrijven, banken en brokers waarbij het volume op de beurs invloed heeft op de inkomsten van Pro Gain BV.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?