woensdag, januari 17, 2007

 

Intel en ASML op beurs afgestraft

In de nabeurse handel ging Intel ruim 4% onderuit. Op zich was zoiets wel een keer te verwachten, want de waardering van Intel is met een PEG-ratio van boven de 2 voor mij ook een absolute sell.
Gisteren rapporteerde Intel haar cijfers. De winst van Intel ging met 39% omlaag. Ook de omzet daalde en wel met 5%. Uiteindelijk waren de cijfers toch iets beter dan verwacht, maar duidelijk is dat Intel een probleem heeft en beleggers straffen dat af.

De analyse op ASML die gisteren in de Beursbox nieuwsbrief stond, was prima. Ik gaf aan dat de stijging van één euro in de laatste weken leuk was, maar te weinig om er nu iets mee te willen doen. Er ligt nog een te nemen weerstand voor ASML. Gisteren werd in de loop van de dag 0,40 verloren. De gerapporteerde winst van ASML was (veel) hoger dan verwacht en een nieuw record voor het bedrijf. Het aantal toekomstige orders was ook meer dan verwacht, maar minder dan afgelopen kwartaal. Dat feit is dus al goed voor 2,3% verlies.

Analisten 'zien' nu een piek in de markt. Heel de semiconductor markt gaat nu op het strafbankje, net zoals energie dat vanaf begin dit jaar is gezet. Beleggers werken sector na sector af, zo lijkt het.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?