donderdag, mei 18, 2006

 

Robeco Energie Mix

Ik kreeg de vraag van iemand of dit een beetje leek op wat Global Energy Newsletter levert.
Ik kan u zeggen, Het is zo gelijk aan elkaar als een kilo staal en een kilo veertjes en wat u daarmee kunt doen.
Robeco's product is grotendeels een obligatieproduct dat voor hooguit 30% in energiewaarden gaat beleggen. Het is voor die resterende 30% daarbij een 'fund of funds'. Het belegd namelijk voor die hooguit 30% in energiefondsen van andere banken. Dat er hiermee een enorme overlapping in die 30% zal plaatsvinden mag ook duidelijk zijn. Veel bankfondsen beleggen namelijk in dezelfde waarden.
De resterende 70% van het geld gaat in vastrentende waarden bij de Rabobank. Vanuit die stukken krijgt u de garantie dat u na 7 jaar 90% van uw inleg terug gaat krijgen.
In niets lijkt de Robeco Energie Mix daarom op Global Energy Newsletter. Mede omdat Robeco uw geld zal beheren. Dat is zeker ook niet het geval bij Global Energy Newsletter. Dat is immers een service waarmee u als zelfstandige energie belegger en consument ondersteund zal worden. U houdt daar zelf de volledige zeggenschap en controle over uw eigen geld.
Robeco's product is perfect voor zeer behoudende beleggers die vooral defensieve zekerheid willen. Global Energy Newsletter is er vooral voor de actieve belegger die zich offensief op energie wil richten en die zo bezig wil zijn dat hogere energiekosten hem/haar niet meer deren.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?