woensdag, april 19, 2006

 

Werken met derivaten

Beleggen begint vaak met beleggen in aandelen. Dat is simpel te bevatten en het risico lijkt hanteerbaar. Gaandeweg zal u als belegger gaan beseffen dat derivaten, zoals opties, turbo's/speeders en misschien zelfs futures, een rol in uw portefeuille kunnen spelen. Ze zijn soms een goed alternatief op aandelen omdat er minder kapitaal nodig is, of kunnen dienen als afdekking als u even onzeker over de beursrichting bent. Optiebeleggers kunnen zelfs er voor kiezen opties te schrijven om winst te hebben van de premie die ze ervoor verkrijgen. Wie schrijft blijft, is een bekend en erg waar gezegde.
Het leren werken met die derivaten is een ander verhaal. Veelal kost het behoorlijk wat leergeld voor een belegger echt door heeft hoe het nu echt werkt.
Ik heb een paar mogelijkheden voor u om het beleggen met derivaten onder de knie te krijgen:

  1. Mijn gratis turbo/speeders cursus, die u vindt op http://www.turbospecialist.nl/
  2. Een miniseminar en/of volledige cursus van Francois Franken http://www.beursbox.nl/affiliate/seminar.html
  3. De DVD "Introductie Succesvol beleggen" van Bert van Arkel, eventueel in combinatie met zijn seminar. http://www.beursbox.nl/dvdvanarkel.html.

Soms lijkt een cursus volgen zo duur, maar één mislukte trade omdat u het product toch niet zo goed doorzag als u dacht, is vaak duurder. Liever leert u eerst gedegen beleggen waarna u de stomme fouten met een gerust hart aan anderen over kunt laten.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?