dinsdag, november 22, 2005

 

Verslag Spaans Onroerendgoed bijeenkomst Schiphol

Gisteren een volle zaal + 2. Er moesten twee stoelen bijgeplaatst worden. Een goed teken.
Veel nieuwe projecten, in totaal zijn er via deze aanbieder momenteel 18 projecten beschikbaar.
Gisteren ook een nieuwe manier om te beleggen in onroerend goed. een opzet voor iedereen die een vakantiewoning voor de aankomende jaren zoekt EN een garantie m.b.t. rendement zoekt.

Eén van de mogelijkheden die geboden werd:

Na oplevering is er de garantie van 8,7% rendement op ingelegd vermogen voor 6 jaar lang. De eigenaar van de woning kan deze dan 1 maand (niet juli of aug) zelf gebruiken. De rest van de tijd wordt de woning verhuurd. Inrichting, hypotheek en alle kosten v.w.b. gas en elektriciteit etc worden door de garantieverstrekker betaald. Als de woning in die zes jaar 8,5% per jaar in waarde steeg, dan krijgt de eigenaar tot 12.500 euro bonus op de inleg. Na zes jaar wordt de woning verkocht. De opbrengst van de woning is boven de eventueel uit de betalen bonus voor de garantieverstrekker.
Nu is dat een garantie die leuk is voor de belegger, want deze investering gaat altijd geld en een maand per jaar een vakantiewoning opleveren, maar veel leuker is dat er blijkbaar een partij is die er zoveel in ziet dat deze de garantie durft af te geven. Alleen dit feit maakt al dat duidelijk is dat hier een goudmijntje gevonden is. Persoonlijk zou ik dus niet gaan voor die garantie, maar proberen een zodanige opzet te kiezen dat u als koper veel meer profijt heeft van de eventuele verhuur als u er niet bent en van de verwachte prijsstijgingen van onroerend goed. Spanje komt nu pas los met betrekking tot mogelijke hypotheekvormen. We zagen in Nederland wat dat deed met de woningmarkt. In Spanje blijft de vraag naar kwalitatieve onroerend goed op A lokaties ongekend hoog.
Overigens was opvallend om te horen dat gemiddeld de klanten in de verschillende projecten tussen de 2 en 3,4 woningen per klant afnemen. Eén om zelf in te wonen en de rest voor later verkoop of eventuele verhuur. Door gebruik te maken van hypotheek kan al met een investering vanaf zo'n 50.000 euro per appartement gewerkt worden. Als dat al uw geld is, raad ik af deze stap te nemen.
Meer weten, mail uw vraag naar tom@lassing.nl


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?