vrijdag, november 18, 2005

 

Even geen risico met short posities

Door Jack Hoogland


De Amerikaanse beurs leek dinsdag eindelijk een correctie te gaan inzetten, maar liet gisteren duidelijk merken niet te willen corrigeren. Met onze Top-Analyst strategie gaan we daarom vanaf vandaag even geen risico meer nemen met onze short posities en ze allemaal sluiten. We hadden zes short posities en die kunnen we vandaag nog sluiten met zelfs een kleine winst, wat op zich al positief is in een beurs als deze. Onze long-posities staan per saldo al op winst en zodoende kunnen we maximaal profiteren van een verdere stijging.
Met deze strategie hebben we de afgelopen maand geen gemakkelijke periode bleeft. In oktober eerst een beurs die de wildste sprongen maakte om daarna vanuit een dalende trend in één ruk door te stijgen zonder te corrigeren. Dat zijn voor de trader geen gemakkelijke omstandigheden, maar gelukkig hebben we het rendement op peil weten te houden. Op dit moment staat het rendement op 40,6%. Vanaf de start van onze strategie steeg de Nasdaq met 9,4%, zodat we het ruim vier keer zo goed hebben gedaan als deze index.
We streven dan ook winst na in zowel een dalende als stijgende beurs. Op dit moment zetten we even in op stijgende koersen, maar omdat we ons aanpassen aan het beurssentiment kan zijn dat we volgende week alweer profiteren van dalende koersen.
Wilt u ook op een flexibele wijze inspelen op zowel stijgende als dalende koersen? Meldt u dan hier aan voor een abonnement.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?