dinsdag, juli 05, 2005

 

Pharming kansen

Fondsen met een hoog 'gokgehalte', mede door afhankelijkheid van het succes van Ă©Ă©n product, kunnen enorme koerszwiepers maken.
Zo ook Pharming, dat in veel particuliere portefeuilles is opgenomen en vanaf 1 januari 2005 Ă©Ă©n van de lievelingen in de beurs was.
Toen stond het aandeel op 2,10 en tot vorige week stond het uiteindelijk zelfs op 4,85. Waarlijk geen slechte prestatie.
Wat hoog stijgt kan ook hard vallen, dat werd gisteren ook weer duidelijk. Het aandeel verloor bijna 20% op geruchten dat de eerder verwachte winst over 2005 verleden tijd kan zijn. Een bonus uitkering van enkele miljoenen zou volgens hardnekkige geruchten wel eens hooguit enkele tonnen groot kunnen zijn.
Beleggers namen geen risico en dumpten het aandeel.
Ook vandaag zien we weer een stevige daling van 0,25 euro, toch weer bijna 6% verlies.

Wanneer instappen?

Beleggers die indertijd Baan kochten toen het net begon terug te vallen zullen terecht wijzen op het risico van te vroeg in de daling al aankopen doen. Immers, de weg is nog omlaag en die weg kan heel ver zijn.
Als de geruchten over de lage bonus waar zijn, dan zijn beleggers terecht zwaar teleurgesteld. De koers was immers vooral op het vooruitzicht van winstgevendheid zo hard opgelopen.
Als die winstgevendheid volledig uit beeld is, dan is 2,10 zo'n raar koersdoel niet.
Op dit moment staan we 3,72.
Vandaag instappen als we de 3,80 weer raken is ook een mogelijkheid.
Na de instap geldt dan de 3,69 als stop loss niveau.

Om de marketmakers geen indicatie te geven van wat we van plan zijn is het inleggen van gelimiteerde orders af te raken. Een eventuele belegging in Pharming is op dit moment zonder meer gokken. dat kan goed uitpakken, maar hou u aan de stop loss, want het kan ook hard gaan, zoals beleggers gisteren al aan den lijve ondervonden. Niet iedereen is op 2,10 ingestapt.

Tom Lassing
www.beursbox.nl
www.beursblogger.nl



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?