dinsdag, juli 26, 2005

 

Gooise geldmaker

Ruim 100 miljoen zoek nadat beleggers gouden bergen was beloofd via onduidelijke beleggingen die ook niet te verifiëren waren.
In het Gooi bleken weer zat rijken te zijn die vonden dat ze nog niet rijk genoeg waren.
Hoewel de mensen best beter weten, zijn ze niet alleen in zee gegaan met iemand die een vlotte babbel had maar niet vertelde met welke beleggingsstrategie hij de voorgespiegelde fantastische rendementen wist te bereiken, maar tevens gaven ze hun geld zo maar in handen van deze persoon.
Tot op vandaag aan toe is de "beleggingexpert" in kwestie er volledig van overtuigd dat alle beleggers hun geld terug gaan krijgen, hoewel de curator tot nu toe slechts 3 miljoen teruggevonden heeft.
Hoe vaak zullen we dit soort zaken blijven tegenkomen? Keer op keer blijken dit soort wonderrendementen via obscure beleggingen die niet te controleren zijn, niets anders te zijn dan een oplichtersopzet waarbij de winsten van de eerste deelnemers worden betaald van de inleg van de laatste beleggers. Keer op keer trappen beleggers er, verblind door hebzucht, weer in.
De oplichter zelf, die denkt werkelijk dat het nog goed komt. Zelfs de Telegraaf meldde al dat dit zo'n klassiek geval van verdringing is. De man wordt ooit ineens wakker en zal dan iedereen, behalve zichzelf de schuld geven... Net zoals de gedupeerde beleggers die zo stom waren om hem hun geld in handen te geven.. Het is vanuit hun gezien de schuld van de oplichter, maar in wezen is het hun eigen schuld dat ze hun geld nu kwijt zijn.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?