donderdag, juli 14, 2005

 

Houdt u van kwaliteitsaandelen?

Deze week sprak ik een belegger die graag in kwaliteitsaandelen wil beleggen en die niet houdt van aandelen die al te grote koersbewegingen maken. Daarbij kwam echter dat hij het liefst even veilig aan de zijlijn wilde zitten op het moment dat de beurzen in een dalende trend terecht komen. Want ook hij begreep dat hoe prachtig aandelen er ook uitzien, als de beurs omlaag wil gaan verreweg de meeste aandelen gewoon mee. De klacht van deze belegger was eigenlijk dat zijn bank hem daarvoor niet waarschuwde. Maar ja, als een grote bank al haar klanten gaat vertellen hun aandelen te verkopen zou dat op zichzelf al een enorme koersdaling teweeg brengen.

Daarom heb ik deze belegger ook STE Quality Trading aangeraden. Bij deze strategie beleggen we alleen in kwaliteitsaandelen, maar als de beurs in een dalende trend terecht komt gaan we niet lijdzaam zitten toekijken hoe onze aandelen mee omlaag gaan. Ten eerste nemen we bij een trendomkeer winst op een deel van onze portefeuille en ten tweede dekken we de rest van onze portefeuille op dat moment af met put-opties.

Op dit moment zit de beurs in een stijgende trend en natuurlijk is onze portefeuille in zo'n situatie volledig belegd met kwaliteitsaandelen. Zodra de trend echter keert nemen we gelijk verdedigende maatregelen, want bij STE Quality Trading staat degelijkheid en stabiliteit voorop, en dat hebben we de afgelopen twee jaar duidelijk bewezen. Bent u een degelijke belegger die ook graag stabiliteit en rendement combineert, dan is deze strategie van harte aan te bevelen.

Jack Hoogland via:

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?