donderdag, juli 14, 2005

 

Worldcom

Ebbers, de 63 jarige ex CEO van dit ter ziele gegane Telecombedrijf is de eerste die echt zwaar moet boeten voor zijn wanbeleid als CEO.
Bij is tot 25 jaar cel veroordeeld en normaal gesproken houdt dat voor een 63 jarige in dat hij de gevangenis niet meer levend zal verlaten. Persoonlijk zou ik hem zelfmoord willen voorstellen, maar misschien denkt hij er nog iets leuks van te kunnen maken.
Hoe dan ook is hij de eerste die de volle laag heeft gekregen. Bij heeft tienduizenden en mogelijk zelfs honderdduizenden beleggers bedrogen en belogen en er zijn vele miljarden door verloren gegaan. Vergeet ook niet dat door zijn toedoen tienduizenden banen verloren gingen en loopbanen geknakt werden. Zuur voor hem is dat zoveel anderen, die net zoveel bedrog pleegden, ermee zijn weggekomen, vaak zonder enkele straf. Hij was echter als CEO volgens eigen zeggen zo enorm slecht op de hoogte dat de vraag bijzonder reëel is waarop hij dan die miljoenen salaris verkregen heeft. De man wist volgens eigen zeggen niets van het financiële reilen en zeilen van zijn onderneming, maar streek tegelijkertijd een loon op waarvan in menig Afrikaanse staat hele steden zouden kunnen leven. Ebbers is een daarmee prachtig voorbeeld van hoe zeer de vergoedingen aan CEO's compleet over de top zijn geraakt. Vergis u niet, we zagen we een enorme crisis in de aandelen, maar de topbeloningen zijn nooit lager geworden, die zijn jaar na jaar alleen maar hoger geworden. Ebbers liet onder ede zien aan wat voor soort nitwitten deze schandelijk hoge beloningen uitgekeerd worden. De man had, als we zijn statements mogen geloven, als portier nog niet eens aangenomen moeten worden!


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?