zaterdag, juli 23, 2005

 

Elliott Wave theorie, de beurs natuurwet

(Sleutelwoorden: Elliott Wave theorie, elliot wave, key to market behavior, masterworks, beurs, R.N. Elliott)

In de geschiedenis van de mensheid zijn er maar een paar personen die er echt "toe deden".
In het vakgebied van beleggen gaat het ook slechts om een paar mensen die echt geschiedenis schreven.
Een van de mensen die er toe deden is zonder enige twijfel R.N. Elliott geweest, de grondlegger van de Elliott Wave Theorie.

De goede man overleed vlak na de tweede wereldoorlog op de respectabele leeftijd van 76.
Zijn werk, dat nog altijd steeds meer waardering krijgt, is tot stad gekomen in de laatste tien jaar van zijn leven. Daar waar anderen op hun 65e hun werkzame leven afsluiten, daar begon R.N. Elliott pas aan zijn levenswerk dat hem tot op de dag van vandaag beroemd maakte.

Wat is nu precies de reden dat zoveel ervaren beleggers zoveel over zijn methode willen weten?

In de kern komt het hier op neer:

- De natuur, alles om ons heen en alles waarmee de kosmos is opgebouwd is onderhevig aan de natuurwet. Immers, uit chaos komt niets, er zijn natuurwetten waarop alles is opgebouwd. In andere takken van de wetenschap werd dit al opgemerkt en beschreven, maar juist daar waar het meeste geld omgaat daar was, tot Elliott ze ontdekte, niemand zich er van bewust dat die natuurwetten ook daar gelden.
De mens, als levend wezen, is deel van de kosmos. Zijn handelen is dus het handelen van een natuurlijk wezen en vanuit dat gegeven is het handelen van al die natuurlijke wezens ook onderworpen aan de natuurwetten.
Het is dan slechts te ontdekken welke wetten dat zijn.

De basis van deze natuurwet is een heel simpel gegeven, ik heb het even in een plaatje gezet:

R.N. Elliott ontdekte de natuurwetten die voor de beurs gelden. Ze zijn niet makkelijk, maar aan de andere kant wel helder. Het mooie is, er zijn geen uitzonderingen op. Als u dus alle natuurwetten voor de beurs kent, dan kunt u de belangrijke momenten in de beurs zowel achteraf als deels vooraf duidden en er uw voordeel uit behalen.
Dit laatste houdt niet in dat u iedere dag een belangrijk beursmoment zult herkennen. Zoveel belangrijke beursmomenten zijn er immers niet. U zult wel iedere dag voordeel kunnen halen uit uw extra inzicht... mits u de tijd heeft genomen om die natuurwetten te leren en te leren toepassen.
Uiteindelijk zult u dan ook in staat zijn de paar cruciale momenten in de beurs te gaan bepalen en om erop te handelen.

Dit alles is geen 100% garantie.., immers, uw analyse kan verkeerd zijn, of een beweging kan door u te vroeg als voltooid worden aangemerkt. Eén van de meest beroemde blunders van E.W. theorie goeroe R. Prechter is dat hij in 1997 al aangaf dat de grote bull markt over was, terwijl ze toen achteraf gezien in al haar overdrijving pas bleek te beginnen. Wie nu, jaren later, terugkijkt en weet hoe hij/zij als belegger door die volgende jaren heen is gekomen, die zou waarschijnlijk willen dat hij/zij inderdaad in 1997 uit de markt was gestapt, om pas na 2003 weer terug te keren.
Vandaar ook dat de Elliott Wave theorie nu steeds populairder wordt. Immers, die ene blunder van Prechter heeft de methode enkele jaren buiten beeld gehouden, maar het was maar één blunder terwijl er enorm veel uitzonderlijke successen tegenover staan.

Dit alles is beschreven in een boek van Frost en Prechter, Key to Market Behavior, dat als standaard werk over de Elliott wave Theorie mag gelden.
Het is echter een boek geschreven door mensen die ruim dertig jaar na het overlijden van de grondlegger van de theorie de zaak weer grondig oppakten.
Wat zou het toch mooi zijn om de originele teksten van Elliott nog weer eens te kunnen lezen. Zijn grootste jaren beleefde hij in de crisisjaren van de jaren dertig in de twintigste eeuw, maar ook de oorlogsjaren van de tweede wereldoorlog. Zijn meesterwerk kwam in die periode tot stand.
Hij schreef toen artikelen en gaf beleggingsadviezen. Precies in die roerige periode waar we zoveel vanaf zouden moeten weten.
Het vervelende alleen, het was de tijd van drukwerk en veel van wat toen geschreven is nu, zestig tot zeventig jaar later, niet meer beschikbaar of zeer moeilijk te bemachtigen. Het was dus de vraag of er nog werken van de meester zelf zouden bestaan.

R. Prechter heeft vele jaren lang de moeite genomen op zoek te gaan naar de originele teksten van de Elliott zelf. Hij heeft er heel veel gevonden, waaronder de belangrijkste, die waar de kern van de theorie door de meester zelf besproken werden.
Daarnaast is hij gaan zoeken naar 'de man achter de theorie'. Wie was R.N. Elliott, wat deed hij voor zijn 65e? Waarom was juist hij het, een outsider voor de beleggingswereld, die dit alles ontdekte, terwijl zoveel anderen hun loopbaan binnen de sector doorliepen en de wetten nooit ontdekten?

Al die werken van R.N. Elliott zijn gebundeld in een prachtig boek. Het boek heet

"R.N. Elliott's Masterworks"

Dit unieke boek is nu te bestellen via Beursbox!
Op = op, ik heb op dit moment nog slechts één exemplaren beschikbaar! (18/8/2005)

Mailt u uw naam adres woonplaats gegevens naar redactie@beursbox.nl.
Wij mailen u dan of er nog een boek beschikbaar is en we sturen u, als dat zo is, de bankrekening gegevens op. Nadat uw overboeking is ontvangen sturen we u het boek toe.

De prijs van het boek is 24,95 euro incl BTW en verzendkosten Nederland.
Verzending naar de rest van Europa kost 4 euro meer.

Dit boek past naadloos bij het boek Key to Market Behavior. Als u dat nog niet heeft raad ik u aan het erbij te bestellen. Los kost dit boek 29,95 euro.
In combinatie met Masterworks kost Key to Market Behavior u slechts 21,95. (+ 4 euro buiten Nederland)
Ook hier geldt dat de aanbieding geldt zolang er nog boeken zijn.

Mailt u uw gegevens naar redactie@beursbox.nl en geeft u aan welke boeken u wilt bestellen. We geven u dan de rekening gegevens door. Zodra uw overboeking ontvangen is maken we de verzending snel in orde.


Tom Lassing
Uitgever Beursbox.nl



www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?