dinsdag, juni 21, 2005

 

Inspelen op de olieschaarste (14) Devon

Met de hoogste olieprijs ooit en de aanhoudende mededelingen dat overal in de pijplijn tussen ruwe olie en bruikbare olieproducten de maximale capaciteit wel bereikt is, is duidelijk dat om die reden een daling van de olieprijs er voorlopig niet inzit.
Nu moet ik erbij zeggen dat de olieprijs vooral zo hoog is geworden vanwege angst dat er olieschaarste komt. Die angst is deels ingegeven door angst voor aanslagen, maar ook angst voor het onbekende, zoals de reus China die nu tot ontwaken komt en steeds meer olie gaat vragen. Als die lijn van toenemende olievraag uit China zo stijl omhoog blijft lopen, dan zal in en na 2006 de olie inderdaad schaars kunnen gaan worden.

Een bedrijf in de juiste sector EN een koers die koerstechnisch nu precies op een heel belangrijk punt is aangekomen is Devon Energy.
Ook dit aandeel komt voor in de lijst zoals te vinden op beursblogger. http://www.beursbox.nl/2005/05/inspelen-op-de-olieschaarste-7.html.
Er zijn enkele balangrijke vordelen over dit bedrijf te noemen. Zo is 86% van hun activiteiten in Noord Amerika te vinden. 60% van hun activiteiten is in gas en 40% in olie. Het is daarbij een Fortune 500 company.
Kortom, een degelijke belegging waarbij de koers net de all time high aan het testen is.
Nu houdt dat dus in dat het aandeel nog nooit zo duur was, maar het houdt tevens in dat er boven dit punt geen weerstanden meer liggen. Het is echter geen pennystock, en zal normaal gesproken haar degelijkheid bewijzen door niet te grote koerssprongen.
Wie dus een uitbreiding van de portefeuille zoekt, maar dan wel Ă©Ă©n van klasse, die zou hier een aardige kandidaat kunnen vinden. Instappen pas als de koers end of day boven de $51 is gekomen met op dat moment de stop loss op 49,50.

Tom Lassing
www.beursbox.nl



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?