vrijdag, juni 10, 2005

 

Op tijd uitstappen

Door: Jack Hoogland

Wat mij betreft is de Nasdaq tegenwoordig de belangrijkste index op de Amerikaanse beurs. Tenslotte zijn in die index de sectoren vertegenwoordigd die in onze tijd het meest belangrijk zijn en die bepalen hoe het gaat met de economie. Daarom is de Nasdaq de index die we met onze STE Momentum Trading strategie volgen. We richten ons met deze strategie op de korte termijn trend en de tactiek is heel simpel. We bouwen een portefeuille met 15 aandelen die hot zijn en houden die portefeuille in principe aan totdat de korte termijn uptrend van de Nasdaq ten einde is, en de index lijkt te gaan corrigeren. Op dat moment sluiten we gelijk al onze posities, want zodoende lopen we geen risico dat we de winst op deze aandelen weer moeten inleveren

Gisteren schreef ik al in een artikel in de Beursbox nieuwsbrief dat we een gouden week achter de rug hadden. Afgelopen dinsdag gaven de grafieken aan dat de uptrend ten einde was en dat de Nasdaq leek te gaan corrigeren. Daarop hebben we woensdag gelijk onze aandelen verkocht en onze winst geĂŻncasseerd. Vanaf gisteren gingen we weer op zoek naar koopsignalen. We kochten dan ook drie aandelen en vandaag bouwen we onze portefeuille verder uit.

Na het commentaar van Greenspan eindigde de beurs gisteren weer positief en mogen we de Nasdaq korte trend ook weer als stijgend beschouwen. Maar wat nu als we met een vals signaal te maken hebben en de Nasdaq gaat vandaag of maandag toch omlaag? Heel simpel: dan is de uptrend weer ten einde en verkopen we gelijk al onze aandelen. In dat geval zal de uptrend te kort zijn om een fatsoenlijke winst op te bouwen, maar door gelijk te verkopen houden we eventueel verlies beperkt tot een minimum. Op tijd uitstappen dus.
En wat als een nieuwe uptrend is ingezet die een week of langer duurt? Dan is de kans groot dat we weer een hele leuke week gaan beleven....

Probeert u deze even eenvoudige als ingenieuze strategie van gewoon aandelen kopen en op tijd weer verkopen ook eens uit. Klik hier om u op te geven voor een proefabonnement.



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?