donderdag, juni 16, 2005

 

Volg de beurstrend

Door Jack Hoogland

Als er Ă©Ă©n ding is dat ik als belegger in de afgelopen jaren heb geleerd, dan is het wel dat de koersen van aandelen over het algemeen meedeinen op de golven van de beurs. In een negatieve beurs is het gewoon bijna ondoenlijk om winst te maken op gekochte aandelen, terwijl het in een positieve beurs juist ontzettend gemakkelijk is. Maar dan wordt de vraag: hoe bepaal je wanneer we in een positieve trend zitten, en vooral wanneer die trend draait? Want dat is het moment waarop we natuurlijk zo snel mogelijk van onze aandelen af willen, zodat we opgebouwde winst niet kwijtspelen.
Welnu, bij StockTradingExpert zijn we juist met dit probleem lang bezig geweest, want we wilden dit op een systematische manier kunnen bepalen, zonder dat twijfel en eventuele emoties ons in de weg zouden kunnen zitten. En we hebben er een oplossing voor gevonden. We werken met een korte en middellange trend, waarbij de middellange trend bepaalt of het beurssentiment positief of negatief is, en de korte trend bepaalt of we bijvoorbeeld in een correctie of technisch herstel zitten. Is bijvoorbeeld de middellange trend positief en de korte trend negatief, dan betekent dit dat het beursklimaat weliswaar positief is, maar dat de beurs te maken heeft met een correctie als gevolg van winstnemingen.

Met bijvoorbeeld STE Momentum Trading selecteren we echte momentum aandelen, maar altijd zodra de korte trend draait van positief naar negatief, verkopen we gelijk al onze aandelen. Het beursklimaat is nu positief. Op het moment van schrijven (donderdagmiddag) is ook de korte trend positief en hebben we ons maximum van 15 aandelen in portefeuille. Zodra deze korte trend echter draait nemen we geen risico en verkopen we de volgende dag gelijk onze aandelen. Zodoende voorkomen we dat winst wegloopt of eventueel verlies oploopt. Een dag later gaan we dan weer op zoek naar koopsignalen en bouwen we onze portefeuille weer rustig op.

Oh ja, op welke manier u zelf ook uw aandelen selecteert: houdt de beurstrend in de gaten, want uw aandelen deinen grotendeels mee.

Meer weten? Bezoekt u onze site, of schrijft u vrijblijvend en gratis in op onze gratis wekelijkse Nieuwsbrief.



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?