donderdag, april 03, 2008

 

Air France/KLM staakt gesprekken

Eindelijk goed nieuws vanuit Italië/Frankrijk. Air France/KLM heeft de overbodige gesprekken met Al Italia eindelijk afgesproken. Het ging feitelijk al nergens over omdat de de kans al groot was dat een nieuwe Italiaanse regering de deal alsnog om zeep zou helpen. Nu hebben de bonden dat punt al veroorzaakt.
Het is niet meer dan logisch dat een maatschappij als Al Italia failliet gaat en van het toneel zal verdwijnen. De medewerkers van het bedrijf zijn gewend dat ze alles kunnen eisen, want tot op heden was het zo dat het bedrijf niet failliet kon gaan.
Nu zal de Europese gedachte van Italië gaan blijken. Men mag namelijk geen overheidssteun meer geven, maar dat wil een nieuwe Italiaanse regering in feite wel gaan doen. Dit kan dus nog leuk worden.
Veel beter wacht Air France/KLM totdat de strijd in Italië zelf gestreden is en dit bedrijf daadwerkelijk failliet gaat. Daarna kan Air France/KLM de mooiste delen tegen bodemprijzen oppakken. Iedere prijs daarboven is zonde van het geld. Al Italia verliest 1 miljoen euro per dat en heeft al een miljarden schuld opgebouwd.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?