vrijdag, januari 27, 2006

 

Houdt de beurstrend in de gaten

door Jack Hoogland


Als er één ding is dat ik als belegger in de afgelopen jaren heb geleerd, dan is het wel dat de koersen van aandelen over het algemeen meedeinen op de golven van de beurs. In een negatieve beurs is het heel moeilijk om winst te maken op gekochte aandelen, terwijl het in een positieve beurs juist ontzettend gemakkelijk is. Maar dan wordt de vraag: hoe bepaal je wanneer we in een positieve trend zitten, en hoe bepaal je wanneer die trend draait? Want dat is het moment waarop we natuurlijk zo snel mogelijk van onze aandelen af willen, zodat we opgebouwde winst niet kwijtspelen.
Bij StockTradingExpert zijn we juist met dit probleem lang bezig geweest en vonden we uiteindelijk een systematische manier om dit te bepalen, zodat twijfel en eventuele emoties ons niet in de weg kunnen zitten.

Met bijvoorbeeld onze Momentum Trading strategie selecteren we echte momentum aandelen, maar altijd zodra de korte trend draait van positief naar negatief verkopen we gelijk al onze aandelen. De eerste week van januari bijvoorbeeld was het sentiment positief en hadden we ons maximum van 15 aandelen in portefeuille. In de tweede week draaide de beurstrend en kozen we voor veiligheid door winst te nemen op onze aandelen, waardoor het totale rendement nu is opgelopen naar ruim 82%. Door die winstnemingen voorkwamen we dat we slachtoffer werden van de hele slechte beursdag die vorige vrijdag volgde. We werden dus beloond voor het feit dat we rekening hielden met de beurstrend.

Op welke manier u zelf ook uw aandelen selecteert: houdt de beurstrend in de gaten, want uw aandelen deinen grotendeels mee. Of meldt u vandaag nog hier aan voor een abonnement op onze winstgevende Momentum Trading strategie. Dan bespaart u zich een heleboel tijd en vertellen wij u iedere dag welke aandelen we gaan kopen en verkopen.


<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?