vrijdag, december 19, 2014

 

Waar veranderingen vandaan komen

 Herman Wijffels gaf het recent op de TU van Delft al aan. Nog nooit zijn fundamentele veranderingen voortgekomen vanuit de heersende elite.
We zien nu dat er nog maar op één plek mensen rijker worden, namelijk de rijkste 1% wordt nog altijd rijker. Die hebben dus geen enkele reden om grote veranderingen te willen inzetten.
Als er veranderingen komen, dan moet dat komen vanuit de hoek waar het niet langer vol te houden is.
Nu kunnen we stellen dat vanuit het volk de kans op leiders uit hun midden die hen gaan leiden kleiner is. In Venezuela leidt een voormalige buschauffeur het land. Hij doet dat niet bijster goed, zodat de ellende er alleen maar groter wordt.
Het gevaar is dan ook dat grote veranderingen van onder uit ook betekenen dat er grote fouten gemaakt gaan worden.
Mijn hoop is dat de rijksten in gaan zien dat de huidige situatie van de 99% zo is, dat het bestel niet houdbaar is. Uiteindelijk gaat de 1% ook verliezen als op een gegeven moment de 99% het niet langer gaat pikken.
Maar willen we echte veranderingen, dan zullen wij, u en ik, ook moeten veranderen. We zullen meer moeten opkomen voor veranderingen.
En dat kunnen we alleen maar voor elkaar krijgen als we met onze voeten gaan stemmen.
Weg bij slechte banken, weg uit slecht geld.
Weigeren nog langer mee te spelen in een spel dat vanuit de kern oneerlijk is.
Wat er voor nodig is, is leiding en helderheid.
Wát moet er veranderen en hoe kunnen u en ik dat daadwerkelijk gaan doen?
op www.nieuwgeld.eu ziet u daarover al verschillende mogelijkheden. Ook Herman Wijffels ziet nu dat lokale initiatieven terecht steeds meer opkomen.Tom Lassing
www.beursbox.nl
www.beursblogger.nl<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?