maandag, juni 17, 2013

 

Koffers uit de veiling

Schiphol houdt nog wel eens een koffertje over. Reizigers vergeten de koffer, of de luchtvaartmaatschappij vergat de koffer... of welke reden dan ook.
Uiteraard wordt geprobeerd de eigenaar te vinden, maar soms lukt dat niet of soms schrijft de eigenaar de koffer liever af omdat het laten opsturen of het ophalen simpelweg te duur of te veel moeite is.
Dus de koffer blijft over.
Ze nu en dan is er een veiling van die overgebleven koffers.
Wat je dan overneemt, is in feite een verhaal.
Iemand ging op vakantie of zakenreis en nam mee...
Nu denk je dat je de hele inhoud krijgt, maar dat is niet zo. Waardevolle spullen zijn er op de één of andere manier al uitgehaald. Geld, sieraden en drugs zal je niet meer aantreffen. Waar dat allemaal gebleven is, ik heb geen idee. Ik hoop maar dat het geen illegaal handeltje is geworden.
Wat overblijft is de koffer met vaak kleding en boeken.
"Toevallig" is er ook weinig aan interessante apparatuur in de koffers aanwezig.
Kortom, meuk blijft er over.
Waarom je het interessant zou vinden de meuk van een ander te willen hebben gaat mijn verstand te boven. Hopen op toch een wonder? Kleine kans, want de koffers zijn door verschillende scanners gehaald en menig medewerker van luchtvaartmaatschappij, douane en uiteindelijk Schiphol is al aan het graaien geweest.
De veiling is beter dan vernietigen, maar ze kunnen ze ook gewoon weggeven aan het leger des heils of een vergelijkbare stichting.



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?