donderdag, januari 08, 2009

 

Heeft u al een stevige tent?

Misschien een gekke vraag, maar vooral de middenklasse loopt de grootste kans om bij een economische crisis in een tentenkamp terecht te komen. Bij verlies aan inkomen verliezen ze hun huis, er zijn te weinig huurwoningen beschikbaar en van een mooie middenklasse woning is het dan rechtstreeks de tent in.
Vooral in Amerika nemen de tentenkampen al toe en ook in Oost Europa is het een nieuw fenomeen.
Geen pretje als buiten de sneeuw valt. Wel de realiteit voor ondertussen al duizenden gezinnen.
We lopen als middenklasse een enorm risico. Immers hebben we massaal huizen onder hypotheek en we hebben vooral bezittingen die alleen giraal bestaan. Bankrekeningen en eventueel een relatief kleine aandelenportefeuille.
Allemaal zaken die snel kunnen verdampen bij hyperinflatie of deflatie.
Allemaal zaken waarop de bank beslag legt op het moment dat u uw hypotheek niet meer kunt betalen.
Wat kunnen we er tegen doen? Beperkt kunt u zich wel beschermen. De geschiedenis leert ons namelijk dat fysiek goud in dat soort crisistijden steeds weer een oplossing biedt. Wie dus niet in landbouwgrond of boerderijen kan of wil beleggen (ook altijd goed voor een stuk bescherming in barre tijden, die doet er goed aan om toch ook fysiek goud te overwegen.
Ik heb zelf gekozen voor de opslag van mijn goud in Londen en Zurich. Ik doe dat via deze aanbieder: https://secure.goldmoney.com/?gmrefcode=beursbox
Een andere optie om veiligheid in te bouwen, is om alvast een stevige tent te kopen... Zou het economisch helemaal misgaan, dan moet u alleen nog hopen dat de bank u die tent nog wil gunnen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?