dinsdag, januari 06, 2009

 

Bernard Madoff overtreedt regels opnieuw

De meesteroplichter Madoff mocht van de rechter zijn voorarrest thuis uitzitten. Madoff heeft er dankbaar gebruik van gemaakt door familie en vrienden voor meer dan een miljoen dollar aan juwelen te geven.
Daarmee is hij in overtreding, want hij mag nu geen bezittingen meer weggeven. Als je 50 miljard dollar 'zoek' hebt gemaakt, dan is het voor je slachtoffers bijzonder zuur als je hoort dat mijnheer Kerstman aan het spelen is voor zijn familie en vrienden. Kerstman met geld dat hij gestolen heeft en dat hij nu niet in de vorm van juwelen etc. mag weggeven.
Het is een schande dat hij die kans heeft gekregen. De toezichthouder op zijn bail zal dan ook wel een reprimande gaan krijgen. Punt blijft echter dat het Madoff is die in de fout blijft gaan. Hoe is het toch mogelijk dat die man in staat blijft om aan zijn geld en bezittingen te komen?
De staatsaanklager heeft gisteren de rechter gevraagd om het huisarrest te staken en Madoff gewoon in een gevangenis onder te brengen. Het is niet zomaar gezegd dat dit ook gaat gebeuren. Hoewel rechters onafhankelijk horen te zijn, heeft Madoff machtige vrienden. Hij beloont namelijk ruimhartig en er zijn nu eenmaal mensen die daar gevoelig voor zijn en dan privileges toekennen die niet volgens de wet zijn. Zo heeft hij uiteindelijk ook heel de fraude op kunnen zetten.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?