donderdag, augustus 14, 2008

 

Is de grondstoffentrend over?

Die vraag is alleen te beantwoorden als we weten hoe het in China gaat. Immers is vooral China en in mindere mate India de reden voor de hausse.
Het antwoord is dan snel gegeven. Neen, de grondstoffenhausse is niet over, want China en India zijn niet over.
Hoewel die economieën wat meer last krijgen van inflatie is hun onderliggende groei nog altijd aanwezig. Of het nu een groei van 12%, 10%, 8% of 6% is, het is groei daar waar de grondstoffenmarkt moeite heeft om de productie te verhogen.
Amerika heeft nu wat moeite om haar economie op peil te houden, maar buiten olie is er nog niet veel krimp in Amerika. Cement, staal en zilver zijn producten waar steeds moeilijker aan te komen is.
De grondstoffenhausse is dus niet over, maar ze heeft het nu wel op de beurs even moeilijk. Dat zijn die beroemde golven die we als beleggers nu eenmaal steeds veroorzaken. Dat is iets dat in onze natuur ingebakken is, omdat heel de kosmos in golven is opgebouwd.
Ook beleggen heeft met die natuurwetten te maken. Iets dat prachtig beschreven is in Key to Market Behavior, waarvan ik nog een paar exemplaren heb liggen (kijk hier om te bestellen: http://www.beursbox.nl/key.html
Grondstoffen blijven gevraagd en ook de aandelen zullen weer aantrekken. Bij BeursAccent zijn daarom wat aandelen weer zeer interessant aan het worden en we zullen de aankomende tijd vrijwel zeker ons grondstoffenpositie gaan uitbreiden.


Tom Lassing

Labels: , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?