vrijdag, juni 27, 2008

 

Groene initiatieven

Als er één sector 'hot' is, dan is het de groene sector wel. Ik kom heel veel initiatieven tegen, van supersnel groeiende bomen, tot olieafgevende algen. Wat veel van die nieuwe initiaiteven gemeen met elkaar hebben, is dat ze allemaal lekker willen graaien in de beschikbare middelen die nu klaarliggen bij beleggers.
De verwachtingen zijn bij de één nog hoger dan die bij de ander. Ze gaan allemaal goud geld verdienen de aankomende jaren.
Mijn ervaring is dat beleggers beter wachten tot er ook echt netto winst door de initiatieven gemaakt wordt. Dan mist de belegger SOMS een prachtige kans, maar meestal veel verlies.
Bedrijven die al winst maken, hebben al bewezen een meerwaarde te bieden. De rest is simpelweg net zoals de definitie van de goudmijnbezitter... Een gat in de grond met een leugenaar er boven.
Ik ben heel graag aan het kijken in de 'groene' sector, maar zal niet snel ingaan op dit soort zeer prille initiatieven. Men komt bij particuliere beleggers omdat die niet zulke vervelende vragen stellen als dat banken doen. Particuliere beleggers laten zich ook, mede door de kleinere bedragen waarmee ze werken, makkelijker afschepen met erg weinig aandelen per geïnvesteerde euro.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?