woensdag, november 28, 2007

 

CitiGroup

Abu Dhabi Investment Authority koopt een 4,9%-belang in Citigroup voor 7,5 miljard dollar.
Dit persbericht van gisteren zegt twee zaken.
1. Citigroup heeft problemen en moet met veel geld geholpen worden.
2. Citigroup is interessant genoeg om nu, op dit moment, midden in de crisis, 7,5 miljard dollar in te stoppen.
Dit zegt dus wel wat, maar het houdt niet in dat u NU ook moet gaan instappen.
De beleggers achter de 7,5 miljard gaan niet timen. Met 7,5 miljard kan je dat niet. Dan koop je gewoon als de prijs goed is en vervolgens ga je wachten.
U kan met kleinere bedragen wel timen. Immers kunt u op ieder moment van de beursdag uw paar aandeeltjes in en uit de beurs brengen.
Het is alleen de vraag wanneer en OF u ooit gaat profiteren van dit voorbeeld dat gegeven is. De realiteit is dat kleine beleggers vaak veel te laat door krijgen waar er uiteindelijk geld verdiend kan worden. Ze worden pas wakker als het feest al bijna over is. Zo gaat het hier straks ook. PAs als Citigroup uit de problemen is komen de particulieren. Die kopen dan veel te duur en te laat in de stijging. Ze zijn immers bang om te kopen in de daling, want stel dat het nog vier jaar gaat duren voor dit aandeel weer gaat herstellen...
Waarom grote beleggers steeds winnen is omdat het ze niet kan schelen wat de beurskoers doet. Uiteindelijk komt het bij de goede bedrijven altijd goed en telt het resultaat en niet de tussenstand. DAT begrijpen particuliere beleggers maar niet.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?