donderdag, mei 31, 2007

 

Energiezuinig LED licht

U heeft de nieuwe generatie knijpkatten al in de doe het zelf winkels zien liggen? Ze geven net zoveel licht als een zaklamp met een gloeilamp, maar het led energieverbruik is slechts een fractie van dat van gloeilampjes. Het houdt in dat u niet constant in de knijpkat moet knijpen om licht te houden. Even een paar keer draaien of knijpen en de zaklamp geeft minuten lang licht.
Philips is in die technologie zeer ver gekomen en is één van de bedrijven die het tot speerpunt heeft gemaakt. De huidige spaarlamp, die net populair begint te worden, zou wel eens in de led technologie deels haar opvolger kunnen gaan vinden. De led heeft namelijk erg weinig ruimte nodig en weet toch al ten opzichte van de gloeilamp flink te besparen op energiegebruik.
Als consumenten leren we nu de led lampjes kennen als speeltjes voor in zaklampen en op de fiets, maar naar verwachting komt binnenkort de eerste serie serieuze consumenten verlichting uit. We zullen dan ook leef en werkruimtes gaan verlichten met led's in plaats van met gloeilampen en/of spaarlampen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?