maandag, juni 25, 2007

 

Olie onrust

Onrust en stakingen in Nigeria en uranium verrijking in Iran, het zijn geen nieuwe onderwerpen, maar ze worden wel weer aangehaald als reden voor de stijging van de olieprijs tot bij de zeventig dollar.
In Nigeria is er nu de angst dat de staking gaat uitlopen op een afsluiting van olieleidingen, hetgeen de prijs voor olie op de wereldmarkt verder kan doen oplopen.
Ondertussen heeft Iran al 100 kilo verrijkt uranium en dat zijn hoeveelheden die al militair gezien interessant zijn. Een kilo verrijkt uranium in een raketkop maakt geen bom, maar geeft het ontvangende land wel een enorm probleem, namelijk een enorme paniek en publieke onrust. Hoe lang is Israƫl nog bereid om alleen maar toe te zien? De argwaan richting Iran is bijzonder groot en laten we eerlijk zijn, er is natuurlijk geen mens in de wereld die daadwerkelijk gelooft dat Iran dit uranium alleen maar wil om energie op te wekken.
Hoe dan ook, de oliesector is als beleggingssector bijzonder interessant, want met $70 per vat zijn de winsten enorm. Ook biedt deze prijs enorme ruimte aan initiatieven buiten de oliesector. Als energiebelegger ben ik daarom bijzonder gelukkig met deze olieprijs. De hogere benzineprijs aan de pomp verdien ik dubbel en dwars terug op de winsten in mijn portefeuille. Ook u zou dat kunnen doen!

Tom Lassing

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?