vrijdag, maart 23, 2007

 

Wat Getronics nodig heeft

Sinds de veel te dure aankoop van Wang heeft Getronics een probleem. Het bedrijf wordt leeggezogen door de afschrijvingen op Goodwill. Oftewel, de luchtbel die met Wang was aangekocht moet jaar na jaar een beetje kleiner worden gemaakt, zodat uiteindelijk, na heel veel jaar, Getronics af is van veel te veel lucht in de balans.
Wat het bedrijf dus nodig heeft is nieuw elan.
Wagenaar heeft als financieel tovenaar het bedrijf gered en mag door de toenmalige aandeelhouders nog altijd op handen gedragen worden voor dat feit.
Echter moet je wel weten waar je de beste man op de juiste plek bent. Hij is pertinent geen peoples manager en krijgt de handen niet opeen om met hernieuwde energie het bedrijf er bovenop te krijgen.
Mijn oproep is dan ook dat de aandeelhouders en commissarissen Wagenaar hartelijk bedanken voor zijn goede werk in het verleden en hem dan vervolgens zo snel mogelijk een stap opzij laten doen zodat een echte manager het bedrijf er weer bovenop kan brengen. Hoe langer Getronics wacht, des te groter wordt de puinhoop die Wagenaar er nu weer van aan het maken is! Moet heel het circus wéér doorlopen worden voor er ingegrepen wordt?


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?