woensdag, november 22, 2006

 

Olieprijzen

Een kleine week geleden was er een daling in de olieprijs vanwege het feit dat Peak Oil volgens de mening van een Amerikaans bedrijf nog lang niet plaats zou vinden. Ik schreef toen al, ze hebben niet helemaal ongelijk, maar hun conclusie is wel erg kort door de bocht.

De olieprijs dook enkele dollars omlaag en enkele lezers vroegen zch al af of dit niet het einde van de stijging in de energiesector zou zijn. Immers is er dus geen reden voor de hoge olieprijs. Er is namelijk volgens dat onderzoek (nog) geen tekort aan aanwezige energie.

Een paar dagen later zien we onze energie portefeuille in één dag weer met 5,5% herstellen en is dat artikel over peak oil blijkbaar weer door iedereen vergeten. Een te groot percentage van de beleggers reageert tegenwoordig alleen nog maar op persberichten. Dat blijkt geen slimme beleggingsstrategie te zijn, want zo loop je als belegger steeds achter de feiten aan. Hoewel ik nu af en toe moet slikken omdat ik aan de verkeerde kant van een persberichtje zit, is de strategie om te kiezen voor een trend een juiste strategie.
Olie is gewoon weer terug rond de $60. Precies het niveau waar iedereen zich blijkbaar op dit moment het prettigst bij voelt.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?