donderdag, november 30, 2006

 

Microsoft lanceert Vista

Vandaag vindt de presentatie van het zakelijke deel van Vista plaats. Vista, de opvolger van Windows is zeer waarschijnlijk de laatste keer dat Microsoft zo'n enorm groot risico kon lopen met de lancering van een product.
Als dit mislukt is het namelijk gedaan met de dominantie van Microsoft. Het is daarom dat ze Vista twee jaar vertraagd hebben en er in totaal zeven jaar aan gewerkt hebben. De ontwikkeling heeft maar liefst 7 miljard dollar gekost. Een bedrag dat geen enkel ander bedrijf ter wereld kon ophoesten. Microsoft zat op een berg cash, de enige reden dat ze hier mee wegkwamen.

Voor consumenten zal Vista pas 30 januari 2007 op de markt komen.

Een opvallende eigenschap van Vista is het feit dat dit besturingssysteem zelf al 1 gigabyte aan intern geheugen nodig heeft. Een PC zal dus minstens 2 gigabyte aan geheugen moeten hebben, wil Vista er lekker op draaien. Heel de lancering van Vista lijkt daarmee een één-tweetje met de PC fabrikanten te zijn, want dankzij deze lancering zullen heel wat nieuwe PC's en heel wat Intern geheugen nodig zijn. Wie voor 2006 een PC gekocht heeft zal vrijwel zeker niet zomaar kunnen overstappen op Vista.

Microsoft interessant als belegging? Het aandeel is veel goedkoper dan vroeger. De K/W is nog slechts 23,6. Dat was ooit structureel boven de 100. De PEG ratrio is echter 1,5 en dat is voor mij een niveau waarop dringend verkocht moet worden. Analisten schatten het 12 maands koersdoel op 31,59 in. Met een koers van 29,57 is er dus weinig ruimte omhoog over.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?