woensdag, november 29, 2006

 

De top van de beurs

Er zijn vele analyses mogelijk op de beurs, en vrijwel nooit komen ze met elkaar overeen. Voor iedereen die niet zo heel veel van belegen af weet, is dat dus het bewijs dat het dus allemaal onzin is, die analyse van de markt.
Dat is het naar mijn idee dus niet, maar wel moet u zich altijd realiseren dat de toekomst van de beurs geen exacte wetenschap is. Als belegger kan je enorm geholpen worden door een analyse, ook als deze niet volledig juist blijkt te zijn.
Het gaat er immers om dat u niet (long) in posities zit als deze dalen en wel in (long) posities zit als ze stijgen. Het is echter, om winstgevend te beleggen niet nodig dat u altijd gelijk heeft. Het enige wat u moet doen is zorgen nooit vreselijk ongelijk te hebben.
De top van de beurs wordt nu door de meeste analyse methodes voorspeld tussen nu en mei van 2007. Het is nu bijzonder makkelijk om daar op in te spelen. Namelijk simpelweg een stoploss gebruiken.
Traders die kort op de bal spelen, hebben nu voor de AEX de stoploss nu op 482 liggen. Eronder is short, daarboven is weer long.
Beleggers die op een wat langere termijn werken kunnen de stoploss ook wat verderop leggen. Dat scheelt veel transacties. Op dit moment is de stoploss voor beleggers die posities zeker drie maanden en langer in bezit willen houden, wat mij betreft te vinden op ongeveer 469.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?