vrijdag, november 24, 2006

 

ABNAMRO verwacht 10% indexstijging in 2007

Grappig is dat we eerder deze week van een niet met name genoemde grote beleggingsfondsen aanbieder te horen kregen dat aandelen nog nooit zo interessant waren. Vervolgens komt ABNAMRO, die er toch ook kijk op zou mogen hebben, met slechts een indextoename van 10% voor 2007 voor de AEX. Dat is toch niet een percentage waar ik extreem warm van wordt.
Zoveel deskundigen, zoveel meningen.
ABNAMRO heeft het over een mogelijke 'onverwachte terugval in de Amerikaanse huizenmarkt'. Nu weet ik niet waar hun analist de laatste weken was, maar als je het gaat hebben over een 'onverwachte' terugval als al maanden de cijfers dramatisch slecht zijn, dan mag toch echt afgevraagd worden waarom het 'onverwacht' mag worden genoemd. Misschien binnen ABNAMRO, maar de rest van de wereld voelt toch al wel een bui hangen. Im Amerika staat het water velen al tot aan de lippen. 'Onverwacht' was het voor die mensen wel, maar het is al heel 2006 een realiteit voor ze.
- Als ik zo vrij mag zijn, heel dat rapport van ABNAMRO is wat mij betreft zoveel waard als het papier waarop het gedrukt is... niet veel dus. Ze trappen vooral open deuren in en bieden weinig informatie waarvan je het idee hebt dat er serieus deskundig iets aan de bekende feiten toegevoegd is.
We zullen in 2007 wel zien hoe fantastisch de analyse was. De ervaring leert dat dit soort voorspellingen extreem slecht uitkomen. Het nut is dan ook discutabel. Je komt er mee in de pers. Dat nut is er wel.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?