maandag, september 25, 2006

 

Waar nu in te beleggen?

Japan is waardeloos, Energieprijzen dalen, goud in onder de $600 gedaald, in Amerika staat 10% van de bedrijven onder verdenking van optiefraude, Iran en Venezuela tergen Amerika, Noord Korea zegt een atoombom te hebben, De oorlog in Afghanistan en Irak loopt verre van goed, terreur neemt toe, Bush zegt wat anders, maar wanneer heeft die voor het laatst de waarheid gesproken? Onderzoeken wijzen immers aan, terreur neemt toe. Bin Laden staat ieder jaar weer op uit de dood, waarbij Frankrijk nu de reden van zijn nieuwste herrijzenis is en toch, ja ondanks alle rampspoed staat de AEX vrijwel op het hoogste punt in 2006.
Een beter bewijs dat al die nieuwsfeiten er niet toe doen, valt amper te vinden. Je zou bijna zeggen dat we vooral één ding moeten vrezen, namelijk goed nieuws.
Waar nu in te beleggen is de vraag, want de beurs is voor dit jaar op haar duurste punt aangekomen. Zoals Jack Hoogland met een grote lach zou zeggen, het is blijkbaar uitverkoop op de beurs, want niet eerder dit jaar mocht je zoveel geld per aandeel betalen. Op de beurs werkt het namelijk onverklaarbaar precies andersom dan in de supermarkt. Op de één of andere manier zien beleggers niet dat ze beginnen te kopen als het op de beurs duur is, terwijl ze de mooiste koopjes laten liggen als de beurs goedkoop is.
Waar nu in te beleggen zou daarom eigenlijk moeten zijn, waar nu de winst nemen en geld cash maken. Immers, de beurs is niet goedkoop.
Beleggers moeten niet bang zijn een stuk winst te missen, ze moeten bang zijn geld te verliezen. Helaas is dat besef slechts bij weinigen tussen de oren te vinden. Laat u dus niets wijsmaken door de reclame beleggingssites die u juist nu, op een duur punt gekomen, zo gek maken om veel te kopen.
Tuurlijk valt er nu ook geld te verdienen en probeer het te doen, maar het is nu eerder tijd om geld uit de markt te nemen, dan om er nu geld in te pompen. Wees daarom zeer terughoudend en bij twijfel, geld cash maken!


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?