dinsdag, augustus 29, 2006

 

Tele Atlas

Dat de markt van navigatiesystemen een blijvertje is, dat mag wel duidelijk zijn. Welke nieuwe luxe auto wordt tegenwoordig nog zonder geleverd? Daarnaast is het één van de meest gegeven verjaardagscadeautjes aan mannen van tussen de dertig en zestig. Eindelijk is er weer een speeltje dat ze nog niet hebben. Overigens val ik binnen de doelgroep, maar zo'n systeem heb ik nog niet. Kortom, er ligt nog een markt, want ik ben de enige niet.
Teleatlas levert de leveranciers van de systemen de kaarten. Of u dus TomTom of Navtech kiest, de kaart komt waarschijnlijk van Tele Atlas.
Dat Tele Atlas nog nooit winstgevend was, is geen verrassing. Het in kaart brengen van de wereld is een gigantische klus en die investering moest dus eerst gedaan worden voor er daadwerkelijk omzet gemaakt kon worden. De winstgevendheid komt nu echter, dankzij de enorme vraag naar systemen en dus kaarten, wel in beeld. De koers van Tele Atlas zag eerder als eens 25,50 euro, maar is teruggevallen tot recent 12 euro. Ondertussen herstelde het aandeel weer tot boven de 15. Met stoploss op 14,9 zou wat mij betreft een positie voor trading kunnen worden ingenomen. We gaan immers richting de feestmaand december en naar verwachting zal het aantal verkochte systemen nieuwe records gaan bereiken.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?