dinsdag, december 06, 2005

 

Broadvision

Dit bedrijf zou recent overgenomen worden door Vector Capital Corp, maar die deal ging niet door toen Broadvision het niet voor elkaar kreeg om voldoende aandeelhouders achter het plan te krijgen. Het bedrijf had er last van dat te lang voor aandeelhouders onduidelijk is gebleven dat het bijzonder slecht ging. Toen de deal bekend werd, bleek de beoogde prijs slechts 33% van de beurswaarde te zijn. Niet gek dat aandeelhouders dan niet staan te klappen als de CEO vraagt om medewerking.
Door deze mislukking worden de problemen voor Broadvision alleen maar groter. Het bedrijf moet nu ook bijna een miljoen aan schadevergoeding aan Vextor betalen. Daarnaast heeft nu ook de accountant het contract opgezegd. Er zijn geen discussies over de reeds verlopen jaren, maar het bedrijf wil niet langer de accountant voor Broadvision zijn.
De reden is duidelijk, Broadvision gaat richting faillissement. Het bedrijf loopt ondertussen al flink leeg omdat de beste medewerkers al elders emplooi vinden. Hiermee komt het voortbestaan van het bedrijf nog meer in gevaar. Het staat als accountant niet zo mooi als je klanten hebt die onder grote persbelangstelling failliet gaan.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?