dinsdag, november 29, 2005

 

Japanse Candles analyse

Alle goede TA programma's kennen ook een koersenweergave volgens de Japanse Candles.

Dit is de makkelijkst te leren weergave die er bestaat en ze geeft beleggers het snelst een goed en helder overzicht van de markt.

De Japanse candles zijn een weergave, maar er is voor actieve beleggers veel meer mee mogelijk. Zo is er ook een prachtige TA analyse op te maken.

Wat u daarvoor moet weten is eigenlijk slechts een paar basiszaken.

Als u deze eenmaal weet, zult u zien dat u in staat bent om mogelijke omslagpunten in de markt vooraf te herkennen.

Dat is natuurlijk wat u wilt, vooraf een beeld van de markt krijgen.

(Een analysemethode die in 100% van de gevallen werkt, is er niet en zal er nooit komen. Ik denk dat uw analyses met de Japanse Candles veel beter zullen worden, maar gaat u nu niet verwachten dat u voortaan alleen maar winstgevende transacties zult kennen.)

Wat u allereerst moet weten is hoe de candles zijn opgebouwd:

Candles worden opgebouwd met dezelfde koersgegevens als waar barcharts mee opgebouwd worden. Hoogste en laagste koers, openingskoers en slotkoers.






Een open candle houdt in dat de openingskoers lager dan het slot was.

Een donkere, gevulde candle houdt in dat de slotkoers onder de openingskoers ligt.


Als u met kleuren werkt houdt de rode candle in dat de slotkoers lager ligt dan de slotkoers van de candle daarvoor.

Candles kunnen per willekeurige periode opgebouwd worden. Zelf werk ik het liefste met dagcandles. Dat wil zeggen, één candle per beursdag.

U ziet, niets engs en niets dat vreselijk ingewikkeld is. Japanse Candles zijn daarom echt voor iedere belegger een uitkomst.

Wat u ook nog moet weten over de candles is dat deze weergave is ontwikkeld door een oud generaal die de handel in ging. Hij was dol op de strijd en was dan ook een generaal uit het winnende kamp. Toen hij na de burgeroorlog weer thuiskwam werd hem als jongste zoon toch het familievermogen toevertrouwd. In Japan was het de gewoonte dat de oudste zoon het vermogen zou krijgen. In hoeverre de overdracht aan Homma vrijwillig gebeurde vertelt het verhaal niet, maar zijn familie heeft er, zover bekend, nooit spijt van gekregen. Homma bleek ook in de handel tot de winnaars te behoren. Hij herkende in de handel patronen die hij ook in de veldslagen herkende. De nieuwe strijd was een strijd met munten in plaats van soldaten.

De angsten, de hebzucht en het kuddegedrag bleken herkenbaar. De combinatie van bepaalde candles bleken een zeker voorspellend vermogen in zich te hebben. De vorm van bepaalde candles gaven Homma een goed inzicht in hoe de medehandelaren in de markt zaten.

Wat Homma daarnaast deed was valsspelen.

Hij liet zich namelijk via een enorm netwerk van vlaggende medewerkers inlichten over het weer aan de andere kant van Japan. Zo had Homma twee belangrijke troefen in handen. Hij wist welk weer er aan kwam EN via de candles wist hij hoe de mede-handelaren in de markt stonden. Wat hij vervolgens kon doen was met zijn medehandelaren spelen en hun angsten voeden en hun hebzucht doen toenemen. Het verhaal gaat dat hij ooit 100 trades achter elkaar winstgevend afsloot.

Eén van de belangrijkste onderdelen van de Japanse Candles doorgronden is het feit dat u ook vals moet spelen.

Wie namelijk alleen naar de Candles kijkt, ziet slechts de helft.

De Candles werken namelijk perfect samen met de andere, al langer in het Westen, bekende indicatoren en analysemethodes.

Wat u dus als belegger moet doen is die zaken combineren en u hebt een methode die u een enorme voorsprong geeft op beleggers die denken het zonder te kunnen.

Nu heb ik hier al veel geschreven over de candles, maar ondertussen kunt u er nu nog niets mee. Ik heb immers die candlepatronen nog niet nader uitgelegd. Dit heb ik in een gratis op te vragen E-book over Japanse Candles gezet. Daarnaast krijgt u een dag na het opvragen van het E-book ook nog de toegang tot de presentatie die ik recent op de HCC-Beleggendag heb gegeven. Gaat u naar www.japansecandles.nl om uw gratis E-book op te vragen.

(E-book is een PDF bestand dat u per E-mail wordt toegezonden)

Tom Lassing

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?