donderdag, juni 23, 2005

 

Even winst pakken

Door: Jack Hoogland

Met onze STE Top-Analyst Trading strategie hebben we deze week eieren voor ons geld gekozen en onze winsten veilig gesteld. We zaten redelijk zwaar in de energie-aandelen want door de hoge olieprijzen worden de winstverwachtingen voor aandelen in deze sector keer op keer naar boven bijgesteld. Nu de olieprijs echter lijkt te gaan corrigeren is het toch verstandig om even de winst veilig te stellen. We zetten de aandelen terug op onze watchlist, en zodra de grafiek weer aangeeft dat we kunnen instappen met een mooie risico/rendement verhouding, maken we daar natuurlijk gelijk gebruik van.

Door onze winstnemingen van deze week is het rendement opgelopen van 31,8% vorige week naar 35,7% nu. Met STE Top-Analyst Trading hebben we als doel gebruik te maken van het optimisme én eventueel pessimisme van de beste beursanalisten over de winstverwachtingen van beursgenoteerde bedrijven. Zodoende spelen we in op koersstijgingen, maar ook op verwachte koersdalingen. We nemen echter alleen een positie in, wanneer het potentiële rendement minstens dubbel zo groot is als het potentiele risico.

Kijkt u eens op onze website, want misschien is het voor u wel de ideale manier om te beleggen. Iedere dag ontvangt u een update met daarin de voor die dag te kopen en te verkopen aandelen, alsmede een overzicht van de openstaande posities. Zo besteedt u vijf minuten per dag aan beleggen, maar dan wel volgens een goed doordachte strategie.



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?