dinsdag, april 19, 2005

 

Marktmeter Datafeed en andere Instellingen

Door: Patrick Witteveen

Dit is een artikel uit een serie met een bespreking van MarktMeterXP. MarktMeterXP is een Excel-programma waarmee u met een continue internet verbinding dicht op de markt van AEX en AMX fondsen kunt zitten. Bezoek ook de website: www.MarktMeter.com.

In deze aflevering: De reacties van het MarktMeterXP

In de eerste afleveringen zijn afleidingen en indicatoren gemaakt bij individuele fondsen. Alle individuele fondsen samen geven een marktbeeld. Deze fondsinformatie is voor de hele markt geaggregeerd en omgezet in grafieken. Dwarsdoorsnedes van de markt zijn mogelijk door gebruik te maken van Sector en Portfolio. U daarnaast heeft u de achtergronden en nieuws snel beschikbaar via hyperlinks.

In deze aflevering: De reacties van het MarktMeterXP
De signalen die u van de MarktMeterXP krijgt kunt u naar eigen hand zetten. Zo heeft u via uw keuze voor een datafeed invloed op de snelheid van de koersinformatie. Ook kunt u Marktmeter eerder of juist later een signaal laten geven op een bepaalde Trend en Tradingfactor.

Datafeed
MarktMeterXP werkt standaard met DFT en daardoor met koersen die minimaal 15 minuten vertraagd zijn. Gebruikt u MarktMeterXP Premium, dan kunt u kiezen voor een andere datafeed. Bijvoorbeeld die van uw eigen beleggingssoftware. Standaard is er een koppeling met bijvoorbeeld Vestics. Vestics heeft met diverse aanbieders een real time data-feed. Op die manier heeft ook de MarktMeterXP real time data en signalen. Er word gewerkt aan een versie die ook aansluit op Wallstreet
De keuze voor uw datafeed vind u op Tabblad ModelVariables

Categorieën
Voor de indicatoren Trend en TradingFactor werkt MarktMeterXP met 4 categorieën om tellingen uit te voeren en kleursignalen af te geven. Het veranderen van de grenzen van die categorieën maakt dat de uitslagen anders moeten zijn om op te vallen. Vergroot u bijvoorbeeld de grenzen, dan maakt u daarmee het model rustiger in gebruik. Verkleint u de grenzen dan krijgt u juist eerder signalen.
De keuze voor uw datafeed vind u op Tabblad ModelVariables

Moving averages
In de tabbladen Market en Sector staan Moving averages als basis voor de TradingFactor, en voor een van de prijsanalyses. U heeft invloed op de berekening van dit gemiddelde door de lengte waarover u het berekent te variëren en eventueel een demping in te bouwen door middel van een wachttijd van een aantal handelsdagen.
Omgekeerd: wilt u kort op de Markt zitten dan neemt u in plaats van de standaard 40 handelsdagen een termijn van 10 of zelfs 5 handelsdagen..
De keuze voor uw datafeed vind u op het Tabblad ModelVariables


GeĂŻnteresseerd? Bezoek dan www.MarktMeter.com en download de laatste versie.

MarktMeterXP kunt u gratis een maand gebruiken. U kunt zelf elke dag historische data opbouwen. Mist u een dag dan is dat geen ramp: Maandelijks worden de koersen bijgewerkt en beschikbaar gesteld. Zowel in een los bestand (MaandData) als in de nieuwe maandversie.



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?