dinsdag, april 12, 2005

 

Quick Search met Hyperlinks

Fondsinformatie achterhalen met MarktMeterXP,
Door: Patrick Witteveen

De Quick Search

In de eerste afleveringen zijn afleidingen en indicatoren gemaakt bij individuele fondsen. Alle individuele fondsen samen geven een marktbeeld. Deze fondsinformatie is voor de hele markt geaggregeerd en omgezet in grafieken. Dwarsdoorsnedes van de markt zijn mogelijk door gebruik te maken van Sector en Portfolio.
Nu gaan we kijken naar de achtergrondinformatie van fondsen die u opgevallen zijn...

Internet
Internet is voor de belegger een waardevol instrument om informatie te vergaren. Juist als er een opvallende beweging is, wilt u weten wat de oorzaak is. U bezoekt dan ook regelmatig de diverse nieuwssites.....
Maar het is geen doen om telkens een internetpagina op te zoeken en het fonds er bij te halen dat u nu net wilde bekijken. Het kost gewoon te veel tijd om de juiste selecties te maken, knoppen aan te klikken om er vlot naar toe te kunnen navigeren. Daarom biedt MarktMeterXP daarvoor een oplossing.

Hyperlinks
Op de tabbladden Market, Sector en Portfolio staan achter het kopje 'INFO' in de kolommen C tot en met G hyperlinks. Als u daarop klikt zorgen die er voor dat u direct op de juiste plaats in een site beland: namelijk de lokatie die het heeft over het fonds wat U intresseert.
U kunt kiezen uit een aantal sites: zodat u vanuit diverse leveranciers een beeld krijgt dat elkaar vaak aanvult en complementeerd.

De hyperlinks zijn gekoppeld aan een afkorting van de site. Zo houd u eenvoudig overzicht over de links:
· E.N. : Euronext: de officiële site van de beurs.
· DFT: De Financiële Telegraaf: een Nederlandse site met veel achtergronden en actueel nieuws,
· EB: Eurobench.nl: een Nederlandse site met veel achtergronden en actueel nieuws,
· Y: Yahoo: Engelstalige site voor internationale achtergronden: hier krijgt u ook context-informatie zoals nieuws over andere (internationale) bedrijven in dezelfde branche.
· SQ: SwisQuote: Een orderboek met 5 lagen dat streaming de wijzigingen doorgeeft (15 minuten vertraagd).


In 5 klikken
Met maximaal 5 klikken per fonds krijgt u dus een actueel en compleet beeld van de nationale nieuwsdiensten een internationale context en de acties van beleggers daarop via een orderboek. Dat is nog eens informatie 'at your fingertips'.

Geintresseerd? Bezoek dan www.MarktMeter.com en download de laatste versie.

MarktMeterXP kunt u gratis een maand gebruiken. U kunt zelf elke dag historische data opbouwen. Mist u een dag dan is dat geen ramp: Maandelijks worden de koersen bijgewerkt en beschikbaar gesteld. Zowel in een los bestand (MaandData) als in de nieuwe maandversie.



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?