donderdag, maart 04, 2010

 

Ahold resultaten

Moeten beleggers hun wantrouwen richting Ahold onderhand niet zien kwijt te raken? Het bedrijf doet het toch echt prima en ze halen keurig de door hen zelf afgegeven doelen. Zo was de retail marge 5,1% daar waar hun doel 5% is.
Ze kopen ook ter waarde van 500 miljoen aan aandelen terug en het dividend gaat omhoog naar 23 cent per aandeel. Dat laatste hebben we het recent uitgebreid over gehad. Juist Ahold heeft in het verleden verkeerde besluiten genomen toen het erg veel cash beschikbaar had. De huidige top lijkt veel beter op de toko te kunnen passen. Daar past dan bij dat ze wat dividend uitkeren.
De CEO John Rishton ziet sinds half 2009 deflatie en verwacht dat dit zal omslaan in inflatie.
Ahold behaalde in het vierde kwartaal een netto inkomen van 267 miljoen. Ten opzichte van een jaar geleden groeide Ahold 3,1%. Dit is lager vanwege valuta schommelingen. Als de dollar niet sterks was geworden, was de omzet 11% gestegen.
Het blijft een bedrijf dat met centen en dubbeltjes haar winsten bijeen moet schrapen. Het houdt in dat je enorm veel werk moet verrichten om via die weg toch uiteindelijk in een kwartaal 267 miljoen euro netto te verdienen. Dan doe je het niet slecht.
Heel 2009 ten opzichte van 2008 was:
Omzet 27,9 miljard, een stijging van 8,9%
Operationeel inkomen 1,3 miljard, een stijging van 7,9%
Cash flow voor financiƫle activiteiten 939 miljoen. Dit is 332 miljoen lager, maar dat ligt aan de afstoting van oa Schuitema in 2008. Tevens werd in 2009 een extra 112 miljoen euro in het pensioenplan gestort.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?